THE BEST THING ABOUT LIFE IS LEARNING.

Tuesday, 10 July 2012

MASTERCHEF PRAUNIVERSITI 2012

Assalamualaikum WBT dan salam sejahtera semua!


Pertama sekali, minta maaflah dari hujung rambut sampai hujung kuku kaki sebab 'kebiadapan' kami tidak mengemas kini entri-entri baharu semenjak dua menjak ini. Bukannya apa, tuntutan sebagai pelajar membataskan masa kami untuk meluangkan masa seketika di ruang ilmiah ini. Minta maaf sekali lagi.


Saya pasti, ramai warga prauniversiti SMKTBT yang ternanti-nanti entri yang ini bukan? Apa lagi? Entri mengenai Pertandingan Memasak Masterchef Prauniversiti SMK Tunku Besar Tampinlah kan? 


Pada tarikh 27 Jun yang lepas, pihak Persatuan Prauniversiti telah menjalankan satu aktiviti tradisi di prauniversiti SMKTBT. Ya, pertandingan memasak. Bezanya tahun ini, konsepnya lebih segar dan ceria di mana pertandingan ini dilaksanakan di tapak perhimpunan prauniversiti dan semua pelajar berpeluang melihat secara langsung rakan-rakan mereka yang bertungkus-lumus menyediakan juadah bagi menarik hati juri.


Tahniah diucapkan kepada Persatuan Prauniversiti SMKTBT atas kejayaan mereka melaksanakan program yang sangat bermanfaat ini. Detik itulah, detik selepas 'berperang di medan buku,' detik yang menjadi wadah untuk semua warga prauniversiti bagi melapangkan fikiran. Selain itu juga, aktiviti ini turut menjadi satu item bagi mengeratkan hubungan silaturahim yang dah sememangnya terjalin kuat selama ini. 


Okey, jom jengah beberapa keping 'memori' yang sempat dirakamkan sepanjang berlangsungnya pertandingan tersebut.

GURU PENASIHAT PERSATUAN PRAUNIVERSITI, PUAN SHUAIDAH

PARA PESERTA BEGITU CERIA


RAMUAN-RAMUAN RAHSIA

WARGA PRAU MEMBANJIRI DATARANTEAM BIOLOGI

TEAM FIZIK


PENGACARA KITA YANG AWRRR


TEAM ILMIAH


JANGAN SAMPAI HANGUS YA, KAK?

RAJINNYA....


MAI MAI, AIR AIR! DUA SERINGGIT!

PEACE!!!


TEAM FALSAFAH


"HA? MEE GORENG SATU? OKEY, SIAP!"


"LAPARNYA...."
Dalam masa yang sama, aktiviti menarik turut disediakan untuk para penonton. Haa... nak tau apa dia? Jom kita ke STESEN CUBA RASA...RASA DAN TEKA. AGAK-AGAK, BOLEH TEKA TAK? HEHEHEHE...MENCARI MANGSA UNTUK MERASAI BAHAN MISTERI

PEDAS KE PAHIT TU KAK?

AAAAUUUMMM


"ERR.. SAYA TAHU NI RASA APA, TAPI SAYA LUPALAH NAMANYA.."


Masa yang diperuntukkan telah tamat! Time's up, utensils down! Jom tengok hasilnya!

OOO LAAA LAA

YUMMYBERFALSAFAH SUNGGUH MENU INI

Masakan dibawa ke muka pengadilan meja hakim untuk dinilai. 


Add caption


SIAPA AGAKNYA YANG MENANG?

Selesai sahaja semuanya, semua pelajar saling menghulurkan bantuan bagi membersihkan kawasan tersebut.
PENGURUS PROJEK : SHAZMIRA SAMSUDIN
Tamat sudah aktiviti ini. Okey, jumpa lagi.

Eh, kejap! Semua pasti tertanya-tanya siapakah gerangan juaranya bukan? Pengumuman pemenang tidak dilakukan pada hari yang sama. Jangan risau, entri kedua akan menyusul. Jangan lupa ikuti perkembangan entri berikutnya kerana kami akan menyajikan anda, pengunjung blog yang budiman, dengan video liputan aktiviti tersebut serta keputusan penuhnya!No comments: